Binnenkijken bij

Aletta en Henk

Binnenkijken bij Aletta en Henk: een moderne keuken vol karakter

Aletta en Henk kozen na het verhuizen naar een levensloopbestendige woning voor Inter Art om hun droomkeuken te realiseren. Hun wens? Een praktische keuken die volledig aansluit op hun behoeften én waarbij alle apparaten van Miele zijn. Aletta vertelt ons vol enthousiasme over het proces en de keuzes die zij samen met haar man Henk maakte.

Een keuken naar eigen ideeën

Aletta en Henk hebben ruim de tijd genomen om hun perfecte keuken samen te stellen. Toen ze wisten dat ze naar een nieuwe, levensloopbestendige woning gingen verhuizen, stond het voor hen vast dat er ook een nieuwe keuken moest komen. Omdat Aletta de keuken volledig naar haar eigen wensen wilde inrichten, begon ze al vroeg met het verzamelen van inspiratie. “Maanden van tevoren heb ik overal foto’s gemaakt van dingen die ik bij anderen zag of op internet tegenkwam”, vertelt Aletta. “Ik had een heel duidelijk beeld van wat ik wilde. Zo had ik online een composiet keukenblad gezien en vanaf dat moment wist ik: dat móét erin!”

Een keuken op maat met slimme oplossingen

Bij het ontwerp van hun nieuwe keuken stond één ding voorop: de keuken moest perfect afgestemd zijn op Aletta’s lengte van 1,51 meter, zodat zij zich helemaal comfortabel zou voelen in de ruimte. “De werkbladen zijn iets lager dan standaard zodat ik zonder problemen kan werken zonder op mijn tenen te hoeven staan of een trapje hoef te gebruiken. Dit was voor mij een absolute must.”

Daarnaast hebben Aletta en Henk hun eigen creatieve stempel op de keuken gedrukt, waarbij praktische oplossingen gecombineerd werden met persoonlijke accenten. Aletta vertelt: “Er moest een koof komen aan de rechterkant van de schouw, maar de uitgang naar buiten kon niet hoog genoeg door een latei boven het raam. Uiteindelijk hebben we een PVC-buis gebruikt. Henk heeft die geschilderd zodat het eruitziet als een oude balk met een spin erop. Dat geeft zo’n leuk effect!”

Het belang van een goed koffiezetapparaat

Een ander essentieel onderdeel van de keuken was voor Aletta het koffiezetapparaat. “In mijn vorige keuken had ik altijd losse apparaten staan, maar deze keer wilde ik per se een ingebouwd koffiezetapparaat van Miele, ik ben gek op latte en cappuccino en nu kan ik elke dag genieten van mijn favoriete koffie.” Het Miele-apparaat is praktisch en past perfect in het strakke, moderne ontwerp van de keuken.

Hoe ideeën realiteit worden

De plaatsing van de keuken verliep soepel en zonder problemen. “Alles is perfect gegaan”, vertelt Aletta tevreden. “Het hele proces verliep in goed overleg en we zijn ontzettend blij met het resultaat. Elke keer als ik de keuken binnenloop word ik zo gelukkig. Het is helemaal ónze keuken en ik geniet er elke dag van.”